Zapatero y la cumbre del G-20

He d’admetre que uns dels factors que menys m’agradaven de Zapatero, o més aviat el trobava més limitat i dèbil era en l’apartat internacional. En aquesta línia, destacar però, que partir d’un punt en que has retirat les tropes de l’aventura encetada per la major potència mundial també condiciona considerablement el teu marge de maniobra diplomàtica en el futur. Suposo que ha hagut de passar la sorpresa inicial de que un país que no sabia ni on estava (recordem aquell capítol sobre la República de Espanya) no fes cas a la potència.

Referent a la cimera del G20, tots sabem que no servirà de gran cosa, però si serà una cimera simbòlica d’alt nivell, on Zapatero, amb molt d’esforç i treball per part de la maquinària diplomàtica de l’Estat, ha assolit un dels premis més importants de la seva legislatura a nivell internacional, que és l’entrada d’Espanya entre les 20 primeres potencies mundials.

Es diu ràpid, però és un èxit enorme que no va assolir el PP, de fet, l’estratègia del PP en aquest sentit (guerra d’Iraq, peus a la Casa Blanca, etc) no va assolir un èxit tant rotund com aquest.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *