Un infern urbà: Aparcar a Badalona, concretament Llefià

Sempre sorprèn al meu interlocutor que pregunti com està l’aparcament per la zona on he d’anar, sorprèn perquè suposo que els problemes que tenim a l’hora d’aparcar els abnegats conductors de Llefià no es pot entendre més que per ciutats i viles massificades i mal organitzades com la nostra.

Els centres de la ciutat s’entén que normalment sigui un caos circulatori, i un patiment el haver d’aparcar, els carrers per vianants no ajuden, i normalment els nostres centres de ciutat medievals tampoc ajuden massa. Malgrat això no puc entendre com a barris perifèrics com el meu, el problema d’aparcament sigui tan i tan bestia.

Vale, una raó és simplement demogràfica, som moltísima gent en molt poc espai, en dades de l’any 2002 (molt poc realistes tot cal dir-ho) diuen que vivim unes 219.163 animes en un espai aproximat de 0,93 km2, el que fa la densitat de població més alta de tota la zona metropolitana de Barcelona: 235.659 per km2. Un altre dia parlaré de tots els problemes que comporta aquesta situació, avui parlarem de l’aparcament.

Però la meva entrada no és només la pataleta fàcil que hom podria fer, vaig més enllà i busco de fa temps motius molt menys profans que permetin elaborar algunes propostes de millora.

Com a bon socialdemòcrata, penso que la situació no es pot solucionar, però si que millorar considerablement. Un dels principals problemes que tenim és el anomenat cas “soy un marqués” d’aquell ciutadà poc virtuós que li rota la resta del món i aparca ocupant molt més espai del que hauria, fent que un altre no pugui aparcar. Tenim el cas extrem, els conductors abnegats que aparquem molt enganxats per així aprofitar l’espai. Per tant alguna iniciativa per conscienciar del problema estaria bé.

Una segona solució molt molt pràctica per part de l’Administració seria un programa de racionament de l’espai d’aparcament. Enlloc de gastar tants diners en semàfors cutres a mitges i o en la grua municipal, pintar de forma detallada tots els espais on es pot aparcar seria molt bona idea, marcar una plaça estàndards, ajudaria a que molts conductors aparquessin dins d’aquesta, aconseguint així guanyar espais per aparcar i acabar amb polèmiques sobre si la grua s’emporta el cotxe o no en aquest determinat espai. Però no confio per res en el meu Ajuntament.

Una altre solució és l’aparcament públic, fer pàrquings, tot i que ho veig molt complicat, la raó és simple, tot el barri ja està foradat, i ja són diversos els pàrquings que tenim, però estic segur que l’Ajuntament podria generar aparcaments públics a millor preu pels abnegats ciutadans que no ens ho podem permetre.

Per últim una relaxació de la grua municipal en alguns parts concretes, o habilitar zones per aparcar a partir de determinades hores, com per exemple a partir de les 10 del vespre, també podrien ajudar.

Sigui com sigui, el problema persisteix de fa anys, i haver d’estar com ahir a la nit donant tombs més d’una hora per aconseguir aparcar a 4 cantonades de casa és patètic, contaminant i molt poc eficient, però jo ja deixo de confiar en que el nostre desgovern municipal pugui fer alguna cosa al respecte.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *