Quina ciutat està més neta? Badalona o Sant Adrià?

Seguint amb la meva particular obsessió per la netedat dels nostres carrers, reflexionava en l’entrada anterior sobre la Badalona plena de merda i pensava si això era un fet puntual, una casualitat de veure cada dia brossa llençada pel terra, o quelcom més profund.

Si era així, que ho crec, pensava en quines són les raons que podrien portar a això, i més concretament a si és per un factor de que passa la gent i ho deixa fora, si els que remenen en la brossa són els culpables o més aviat la responsabilitat és directament de l’administració de la ciutat.

Per això, he fet un petit experiment.

He buscat un carrer on es conjurin dues administracions. De fet, he anat al carrer Joan XXIII de Sant Adrià de Besòs, i després a una cantonada més enllà, al carrer Mariscal Cabanes de Badalona. Dos carreres que estan separats per 650 metres de distància, però cadascú d’una administració diferent.

El resultat són les dues fotos que teniu amunt, l’esquerra, amb la brossa per fora és….. Badalona!, i la de la dreta, que està net i organitzat és Sant Adrià!

Llavors, aquí les paranoies socials es trenquen, ja que no podem afirmar que a Sant Adrià siguin tots els ciutadans net i polits i a Badalona tots uns guarros.

Conclusió: l’administració a Badalona, per qüestions que ara no discutiré, falla, i molt, en la recollida de residus i el manteniment dels carrers, i l’exemple de Sant Adrià ens demostra que tampoc ha de ser tant complicat mantenir els carrers d’una ciutat nets, ja que no conec que a Sant Adrià hagi un cos d’enginyers especialitat en la recollida de brossa.

Els altres han dit

  1. Diego 6 octubre 2010
  2. Gmma 6 octubre 2010
  3. Velecito 7 octubre 2010
  4. Velecito 7 octubre 2010
  5. Diego 14 octubre 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *