Que no s’ho empassi ningú, aquí només ha guanyat un…

Després dels orgasmes que tot bon politòleg té amb unes eleccions comença la mala llet en general, sobretot al llegir depenen quins articles i depenen quines entrades. A continuació algunes reflexions en pluja d’idees, si algú està interessat en alguna en concret que deixi un comentari i gustosament hi dedicaré una entrada:

El PP no ha guanyat les eleccions, però tampoc el PSOE, perquè? Doncs per culpa de Catalunya, si si. Anem a pams, el PP ha guanyat al PSOE en vots, per uns impagables 155.991, vamos, un escó o dos al parlament. Curiós, a mi em fa molta gràcia, si aquesta és la millor victòria de la seva història, com diu en Rajoy, no sé jo que ha de ser la seva pitjor… el PSOE en canvi guanya en regidors, sí, per uns impactants 679 regidors. En fi, que és un empat tècnic que t’hi cagues, no cal massa anàlisi la veritat, els numerets parlen per si mateixos. La culpa com deia és de Catalunya, amb la seva participació tan baixa simplement ha tret vots al PSOE, en unes circumstancies (que no circumcisions, de fet també…) normals tindrien justament els vots que a les anteriors generals.

Jo si fos Zapatero convocava eleccions ja, amb una participació baixa sempre surt beneficat el PP, però amb una alta el PSOE, tal i com estan les coses, amb una participació normal d’un 60% el PSOE podria guanyar tranquil•lament les eleccions de nou. No ho té tan bé el PP com sembla ni tan malament el PSOE com sembla.

L’abstenció no ha guanyat. Aviam, l’abstenció no és ni una agrupació política ni tampoc una persona. Que hi ha menys gent que ha anat a votar que la gent que anat? Bueno, potser és perquè simplement els nostres polítics fan pena: corruptes, demagògics i trencadors. Després algú s’estranya? Que s’esperaven? Feu una ullada per la finestra i veure si s’ho mereixen o no…

Si els petits partits no han entrat als ajuntaments no ho faran mai, amb la poca participació tota la colla de friky-partits independents si no ho han aconseguit ara no ho faran mai, i els que estan dins que s’ho currin, perquè amb participació normal s’aniran on tots sabem.

ANV sí que ha guanyat abastament les eleccions. Són la tercera força a Euskadi, de fet a tres regidors del PSOE, i això que els hi van il•legalitzar quasi totes les llistes. Si us plau, reflexionem seriosament perquè els seus 73.344 vots no m’ho empasso que siguin tots terroristes. És més, estem parlant que la tercera, de facto la segona, força d’un país està il•legalitzada, si s’hagués pogut presentar a les capitals la cosa hagués estat fulgurant, els hi haurien suspès l’autonomia o alguna cosa així no sé. Així que ANV sí que ha guanyat, i ens dóna un toc d’atenció en referència a la qualitat democràtica que tenim en este nuestro pais. Per cert el PNV content com unes castanyoles de la il•legalització, us imagineu perquè no?

Els altres han dit

  1. Griselda 31 maig 2007
  2. Elisa 31 maig 2007
  3. Bofill 1 juny 2007
  4. antoni 1 juny 2007
  5. Mauro 2 juny 2007

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *