Que és un programa electoral

UCD

Ens continuem apropant a les eleccions parlament poc a poc, i avui, m’agradaria parlar sobre que són els programes electorals i donar alguns exemples interessants que s’han anat fent. Comencem.

El programa electoral és, o hauria de ser, la fulla de ruta d’un partit, són aquelles promeses i projectes que si guanyessin voldrien portar a terme, i que si no guanyen intentaran igualment influir per adaptar les lleis que sorgir.

També serveix, per indicar els principals issues (temes) importants per a una formació política. Normalment, analitzant una mica un programa electoral pots arribar a saber de quin peu calcen ideològicament.

Cada partit té la seva forma peculiar de fer el seu programa, per exemple, n’hi ha que ho fan de forma assembleària, d’altres més estil manu militari, o simplement, agafen l’anterior i modifiquen una mica (algunes vegades m0he trobat amb que no havien modificat alguns anys, però bueno).

Fet i fet, el que com a ciutadans hauríem de fer, és justament analitzar tant els programes que es presenten, però sobretot els que ja s’han fet. A Estats Units, hi ha molta cultura d’anar fent sticks en aquelles promeses que els polítics fan, i al acabar la legislatura passen comptes.
Nosaltres suposo que ho acabem fent una mica a ull, sigui com sigui, les eleccions ja s’apropen, i anirem tenint la oportunitat de veure de tot tipus.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *