Progrés

Són moltes les persones que aquests dies m’estan parlant de progrés i futur. En efecte la majoria són part de la meva família, és un tema controvertit. Per més que analitzo el panorama, cada vegada que ho faig de forma seriosa se’m ve el món a sobre. Potser és que sóc molt negatiu i hauria de ser més positiu, però els motius no porten enlloc.

Veig les estadístiques d’atur juvenil, el de la meva edat, i simplement em quedo perplex de com de profunda és la paràlisi social que estem tenint en l’actualitat, i de com els temps que venen poden ser encara més inhòspits. Amb un 40% d’atur juvenil registrat, que vol dir que encara pot ser més alt, si comptabilitzem als ninis, estem davant d’una de les èpoques històriques del nostre Estat on més futura pobresa es pot generar.

Si el màxim al que podem aspirar els joves sense un pare o una mare ben posiciona és a feines malament retribuïdes i molt per sota del nostre nivell de preparació, fins a quin punt això representa progrés social per nosaltres mateixos.

Quan encara aquestes dinàmiques tendencioses es veuen més fortes és quan parles amb avis, són ells els que amb la calma que dóna la seva perspectiva històrica, et plantegen directament solucions i hàbits que tenien els seus propis pares, ja que la realitat els hi és semblant a la que els seus pares i fins i tot ells van viure. És cert que no estem patint els envits d’una guerra civil i una postguerra, però si una dictadura de la telebrutícia i venda de fum. Joves, i ja no tant joves, que encara vivim a casa dels pares perquè no hi ha forma de poder obtenir els recursos necessaris per poder independitzar-nos, feines on directament t’exploten i on estàs infrautilitzat.

Quan has de donar les gràcies per que encara tens feina, tot i que et paguin una misèria i t’explotin, és que quelcom no funciona bé.

Progrés? Almenys menjo tres cops cada dia. Ja puc equiparar-me a un jove de l’imperi romà. Hem evolucionat molt.

Algú ha dit

  1. LaNdErX 8 març 2011

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *