El programa electoral 2.0.

Programa electoral

Comencem amb algunes notícies molt interessants de cara a les eleccions 2010 al Parlament. La primera que m’ha cridat l’atenció és justament una proposta d’Esquerra Republicana, que es basa en el fet d’haver pujat una proposta de programa electoral a la xarxa, i que tots els que usuaris que vulguin, puguin modificar-ho.

Em resulta interessants per diverses qüestions, la primera, és que en aquest país poder no tenim la tradició democràtica (i obsessiva?) de mirar i remirar els programes electorals dels partits, com per exemple si ho tenen al Regne Unit, i sembla que al final tot acaba sent un “aviam qui la diu més grossa”, per això, donar-li importància al programa electoral em sembla una molt bona idea.

Segon, el factor d’interacció 2.0. que volen donar-li, una forma molt bona de buscar la complicitat dels ciutadans més posats amb les noves tecnologies i anar avançant en un procés que serà del tot imparable, com és l’adaptació de les campanyes a la web 2.0.

La forma de participar és simple, es pot modificar el programa que es presenta per capítols com si fos un capítol de la wikipedia. Quan finalitzes les modificacions s’envia. Només cal identificar-se al final i prou, un sistema molt fàcil.

L’únic dubte que se’m planteja és, en si els militants d’Esquerra Republicana acceptaran o no les propostes fetes a través de la xarxa, com seran rebudes en general i si es compliran a llarg termini.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *