Porqué nos odia todo el mundo?


He d’acceptar que ser indi aquests dies ha de ser dur. De fet sempre ho és. Jo m’imagino a l’indi mig, que pateix, com nosaltres però una micona més, per arribar a fi de mes i tirar endavant la família i que els hi estigui passant això doncs ha de ser complicat de païr-ho.

Si som sincers, el nivell de vida d’un indi és d’una mitjana de 3.737 dòlars, està en la posició 127 del món, i amb una població de 1000 milions de persones i uns 350 habitants per km2, hem d’assumir que tot i els seus repunts econòmics de les darreres dècades estem davant d’un país més aviat pobre.

Així que, si ens posem en perspectiva, el pobre home de la foto és pobre, té bastants fills per criar, ja que segurament estant en la fase demogràfica on es tenen molt fills i molt d’hora, i resulta que no entén res. Pensa, segurament, perquè el món l’odia. Els americans els acusen de que els seus informàtics (de fet té un nebot que ho és) els roben els llocs de treball, a dreta i esquerra, estan virtualment envoltats de musulmans que els odien, fruït d’un procés de descolonització sense tancar. Al nord les muntanyes i Xina, que no cal dir massa.

Geogràficament, aquests dies més d’un indi s’haurà preguntat perquè el món els odia, i perquè més de 70 terroristes han pogut fotre una tan bestia d’una forma tan organitzada i coordinada. On estan els seus serveis de seguretat, on està l’exèrcit, o més ben dit, on estan els famosos aliats, com ara els serveis d’espionatge occidentals.

Malgrat això, cal recordar que els indis tenen bomba atòmica, de fet també els pakistanesos. Si han pogut fer tot això els terroristes, que poden arribar a fer amb bombes atòmiques? No m’ha vingut una filera rotllo fi del món, simplement és una constatació, quin nivell de seguretat té un país on pot haver un caos tant enorme, dos dies després encara no se sap ben bé que ha passat, de fet, ni els mateixos occidentals sabem que ha passat.

Curiós si més no. Tot i això, sé que el lector espavilat me recordarà cert esdeveniment anomenat 11s, ells també tenien bomba atòmica. Doncs sí, en efecte, la tenien i tenen. Tot plegat fa que avui me prengui la cerveseta amb més tranquil•litat: el que hagi de passar passarà i prou.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *