Nit de Sant Joan

Doncs sí, aquesta nit és Sant Joan, una de les festes més importants de la nostra cultural. Poca gent sap que Sant Joan és una de els festes realment nacionals dels Països Catalans, al contrari que les diferents diades, Sant Joan es celebra arreu del territori de forma conjunta, i de forma similar.

El foc i la festa és un dels elements més importants de la cultura catalana. La festa major de cada població, així com les colles de diables o fins i tot les cremades de coses que es realitzen pels pobles i viles es una demostració d’aquest fet.

Tampoc és casual que sigui típic el anar a la platja i fer allà una bona foguera, on cremar tots els esperits dolents que hem patit i gestat durant l’any i que entrem d’una forma molt més neta i menys acalorada l’etapa de l’estiu. Tampoc el fet que la festa volti molt més en les platges que en el interior és un element sense sentit, el nostre caràcter de cultura mediterrània havia de sobreeixir d’alguna manera,

La coca i els focs són part de la festa, un element vital, al igual que el moscatell, aquests petits detalls són, en aquesta societat nostra de gran velocitat i globalitzada, el que ens diferència com a poble, com a nació, i que ens dóna una seria de característiques, un valor afegit, aquell quelcom extra, que necessitem sentir individualment, aquell sentiment de pertanyensa, de sentir-se part i cos de quelcom més gran que només un individu.

La nit de Sant Joan és més que una nit de festa, és la nit en que celebrem i compatim tots aquells elements que ens diferencien i ens donen riquesa com a nació, com a nació catalana que som i serem.
Si voleu ampliar informació, us recomano un petit enllaç altament interessant: festes.org o bé aquest petit monogràfic.

Bon Sant Joan a totes i tots!

Els altres han dit

  1. Griselda 23 juny 2007
  2. Clausewitz 23 juny 2007
  3. antoni 23 juny 2007
  4. Clausewitz 23 juny 2007

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *