La revolució del coneixement (I)

M’agradaria fer un seguit d’articles especials sobre el que crec que estem vivint sense adonar-nos, que és una veritable revolució cultural sense precedents, i tot gràcies a internet.

Internet és una eina molt poderosa, al igual que la roda, m’agrada aquesta similitud, gràcies a la roda podem moure coses realment pesants, i fins i tot fer més planera una carrega, o millorar el temps en que tardem en desplaçar-nos. Però d’igual forma, si una roda la deixem caure al terra, no la rodolem, es converteix immediatament en un cos complicat de moure, que fins i tot no ens és gens útil.

D’igual forma, internet és el mateix, estic parlant d’una revolució real. Recordem que una revolució és el canvi violent d’un estadi a un altre. Això és el que ha passat gràcies a internet. Deixaré ja la introducció ja que sé que alguns llegiu només de forma diagonal.

Al llarg de diversos articles tractarem diversos àmbits, avui m’agradaria parlar justament sobre els canvis que de forma quotidiana em viscut gràcies a internet. El primer de tot són les relacions humanes. Si el telèfon mòbil havia estat tot un encert i havia fet canviar les pautes de relació entre els joves, internet ha revolucionat totalment aquest segment.

Parlem de que cada vegada les noies i nois comencen a pensar en temes que per la gent més grandeta ni se’ns passaven pel cap pensar. Podem trobar en classes de segon o tercer d’ESO a noies que ja han practicat sexe. Tot això és un canvi social, i internet, vulguem o no, ha tingut part de culpa.

Ara la gent es coneix i es relaciona a través del messenger, no hi ha qui no en tingui un compte, per ell es gesten grans relacions d’amor, o rotllos espontanis, gràcies a les webcams i a les fotos, a les emoticones etc, aquesta submón és encara més atraient per nois i noies de totes les edats, tenen accés a un món completament immens ple d’informació, on les relacions humanes són un xic especials.

Si això ja provocava canvis, els fotologs han fet canvia encara més. Gràcies a ells, centenars, milers de joves tenen una finestra a la vida i les passions dels seus companys i amics, dels seus veïns, fins i tot d’aquell noi del barri que he vist un parell de vegades, ara el trobo al flog d’una amiga. Això a més, provoca un intercanvi constant de fotografies. Penseu dintre d’unes quantes dècades, la de fotos que tindrem de quant érem joves, lluny d’aquelles tres o quatre fotografies que tenien els nostres avis. Pel telèfon mòbil enviem i fem fotos, que pengem en el nostre flog, en qualsevol moment, de qualsevol cosa. La informació no s’atura, flueix constantment en forma de xarxes.

No oblidem tampoc elements molt més “antics” com per exemple el correu electrònic, tot i que aquesta poc a poc cau en desús per alguns grups, en detriment del que em parlat.

Però si tornem al tema de la informació, no podem deixar de parlar del youtube. Ara quan algú s’avorreix no mira la tv o agafa un llibre, ara es connecta, més ben dit obre l’ordinador que ja estava connectat, i mira vídeos dels seus cantants favorits o simplement bromes i mil i una coses.

Per tant, com hem pogut observar, internet està creant una sèrie de canvis en la nostra societat, en aquesta entrada hem vist alguns canvis en les relacions entre joves principalment, perquè la diferència amb gent més gran és més notable. Malgrat això, la capsa, o la careta que t’atorga internet, per tots aquells que són més aviats tímids o els hi costa parlar, es trenca fàcilment, dic això perquè tothom que prova les relacions “in situ” comença paulatinament a deixar de banda internet, i comença a donar-li un ús molt més pràctic i quotidià, que no fomentar totes les seves relacions socials a través d’ell, ja que en el fons, això pot ser molt perillós.

Algú ha dit

  1. Griselda 21 juny 2007

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *