La dificultat de governar i de ser un jove emprenedor

Una de les coses que més em sorprenen és la complicada situació moral en que et trobes quan gestiones. És curiós, però estem en una societat on no es premia per res a tots aquells i aquelles que agafen una responsabilitat i la treballen al màxim. Em crida l’atenció perquè es valora molt més al nini de torn per aconseguir sobreviure sense fotre ni brot que al jove emprenedor que lluita diàriament per continuar endavant.

En etapes fosques com en la que estem, es fa difícil entendre perquè no s’aposta per aquesta part del jovent que si vol continuar endavant i construir quelcom col·lectiu. Sembla que ara només val la pena allò instantània.

El més paradoxal, o més aviat hipòcrita, és que aquells que tenen en les seves mans el poder aconseguir que podem fer coses, són els que més pals a les rodes fiquen. Abans, una carrera era el resultat d’una bona tasca i tenies opcions laborals. Quan un nucli cada vegada més gran va arribar a l’educació superior, llavors es feia necessari un màster, quan les universitats han posat a disposició dels joves màsters a preus públics, llavors cal fer-ho a l’estranger.

Tot per continuar perpetuant una serie de coses. Mentre, els governs, especialment l’espanyol, s’apresura a premiar als bans i les constructores, aquelles que ens han portat a aquesta crisi, però la innovació, les noves tecnologies i la producció amb valor afegit queden sotmeses a l’eterna soledat, perquè no són importants.

Anem bé

Algú ha dit

  1. LaNdErX 26 octubre 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *