La crisis grega explicada de forma simple

Farem un petit símil, Grècia es una persona, que tenia un sou bastant baix (la seva gran industria de formatges i cabres vaja), però a les tardes complementava amb una altra feina (el turisme). Amb tot plegat arribava bastant bé a fi de mes.

Però de sobte, comença a gastar, ara marxa a sopar fora a un restaurant car (contractació de milers de funcionaris), tot i que puja la benzina, decideix marxar a París en cotxe (no controla els preus). Així que com és normal, al final acaba petant tot.

Llavors l’homenet s’adona que no pot arribar a fi de més, de fet, s’adona que ha comprat una tele, un cotxe i un portàtil, a més de la hipoteca i el cole dels crios. Així que, evidentment, ja no arriba a fi de més, i per més inri, a sobre l’han despatxat de la feina complementaria.

Decideix anar a un banc, on li donen un crèdit per pagar-ho tot, i ho fa però el interès és més car que l’anterior, així que després tampoc té diners per pagar el préstec, i en demana un altre, encara més car, per pagar l’anterior, i evidentment, tampoc té per pagar-ho…

I això senyores i senyors, és com Grècia ara mateix no sap ni com arribarà a fi de mes

Algú ha dit

  1. gemma 30 abril 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *