La Badalona plena de merda

Fent el meu passeig diari amb el gos, he trobat una situació que s’està repetint contínuament a Badalona, i és la de trobar contenidors en l’estat de la foto, que està presa el passat 2 d’octubre. La situació és bastant general, i la brutícia, les deixalles en general, s’acumulen al voltant dels contenidors, no només d’aquests, fent un espectacle grotesc.

Com a resultat, és cert que he notat un augment de cuques i de rates pel barri de Llefià (qüestió de la que al 2007 ja em queixava), que fa bastant fàstic, si això ho adjuntem a l’olor terrible a pixum, ja que no es renten mai els carrers, i a l’olor escandalosament dolenta que fa el clavegueram quan està a punt de ploure, la gestió de l’Ajuntament (que és com l’esperit sant) és ben bé pèssima.

Però si bé podríem culpar a l’Ajuntament de gastar diners en ves a saber que enlloc de passar una trista manega d’aigua pels carrers, o de no tenir el clavegueram en un estat acceptable, el tema de les escombraries ho trobo més complicat.

En els 15 minuts que passo passejant al gos, veig de tot respecte al contenidor. Persones que civicament deixen la brossa dins, d’altres que la deixen directament a la part de sota, etc.

El més sorprenent és la gent que passa a buscar entre la brutícia, en pocs minuts hi poden passar tres o quatre persones, que primer desrosen el pedal per obrir el contenidor, després deixen el 90% dels casos obert (amb el posterior olor) i més inversemblant: treuen coses de dins per deixar-les tirades fora després d’inspeccionar el contingut de les bosses, esparramant les deixalles.

Sigui com sigui, comença a ser un problema de salut pública, i caldria parar-hi més atenció del que poder està fent l’Ajuntament, molt encegat en fer obretes com acondicionar carrers (que curiosament fins les eleccions no s’han tocat), o posar cartells inútils de direccions, però deixant de banda la netedat dels carrers.

Aquí queda dit…

Algú ha dit

  1. gemma 4 octubre 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *