Imagina

Ara pensava jo veient la tele, que com s’estan passant amb l’Ibarretxe, que serà bo o dolent com a polític, però que en cap moment es mereix el saraó que s’està portant el pobre. Fent aquesta reflexió ràpidament he passat a pensar en els bascos en general. Els pobres han d’aguantar moltes criminalitzacions i demés per això del terrorisme, ja sabeu, tot lo relacionat amb el País Basc és caca, casa i caca.

Fem un exercici d’imaginació:

Resulta que ara a Espanya hi ha un referèndum sobre la Constitució Europea, com el que varem tenir, però surt que no per una majoria aplastant, malgrat això, Europa, que no se sap ben bé qui és ni que no és, diu que dóna igual, que ens l’imposa. Després la premsa europea, es dedica a criminalitzar: els espanyols són els culpables de tots els mals, en especial de d’inseguretat i són uns salvatges i uns bàrbars, només cal veure lo del toro. Però poc a poc anem a més, i ara resulta que al Presidente Zapatero el porten a declarar a un judici perquè ha tingut una trobada amb Tete Cohete, que com diuen per Europa, és un terrorista radical d’esquerres. Encara que el fet és surrealista, a Europa critiquen perquè a sobre no ha agradat als espanyols i no es presten gustosos al teatre.

Imagineu això, guardant les distancies i assumint els marges d’errors i els punts. No cregueu que els espanyols estarien molt molt cabrejats i amb ganes de marxar d’aquests saraos per poder viure amb una mica de tranquil•litat?

Reflexió final: Amb tot això els que intenten lluitar contra el nacionalisme el que estan aconseguint és radicalitzar-ho, fins i tot als que fins avui eren moderats.

Et poden interessar:
Totes les entrades sobre el Procés de Pau

Totes les entrades sobre Sex and Violence

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *