Haití: Los americanos consiguen comenzar

Set dies van intentar els cascos blaus de la ONU organitzar punts claus al territori per distribuïr alimebnts i aigua, sense èxit. En menys de 24 hores els Marines americans no només ho han aconseguit, sinó que ja llegia a la Vanguardia que comença a arribar benzina, i que alguns cotxes ja comencen a funcionar, algunes botigues comencen a obrir les seves portes i el Govern haitià comença a funcionar (no sé on llegia que només queden en peu el Ministeri d’Interior i de la Dona, i que tant un com altre han coordinat amb molt d’èxit l’arribada d’ajut a punts claus). Un èxit de d’USA, fins i tot, han aconseguit que l’aeroport comenci a funcionar amb molta més eficiència (curiosament quan van fer fora als periodistes d’allà).

Com ja deia a l’anterior entrada sobre Haití, està clar, que el que necessitaven eren soldats, i no galetes. Al igual que he criticat durament a USA en la majoria de les seves actuacions exteriors, de moment cal felicitar-los. Lluny de les crítiques d’usurpació, o els temors d’alguns països del voltant, l’ajuda comença a arribar i la normalitat torna. No era l’objectiu?

Per acabar, destacar declaracions, per exemple, les d’un un soldat al periodista de The Guardian Ed Pilkington (“I don’t plan on firing a single shot while I’m here. I’ve been in Iraq three times and I’ve done enough of that.”) o un portaveu de l’ambaixada (“We want the people of Haiti to understand that we are here to help. We are not here to invade or occupy.”).

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *