Ha guanyat Rajoy

dr_zpry_250220080.jpgPer mi ha guanyat Rajoy, ja he vist el debat tres cops, i ara faré la quarta passada, però realment penso que el guanyador és Rajoy.

Perquè? El joc d’expectatives, després de perdre tots els debats sobre l’estat de la Nació, i després de demostrar-nos míting rere míting de les seves poques habilitats com a orador, Rajoy va aconseguir no només semblar coherent en el debat, sinó també fer trontollar a Zapatero.

Les enquestes diuen que ha guanyat Zapatero, sí d’acord, però per un marge tan petit que fa por. De fet la dada que m’agradaria saber és justament si Rajoy ja els hi sembla una bona opció com a President del Govern a més del 30% dels electors com fa unes setmanes ens indicaven els sondejos.

Per suposat el debat dóna per molt, però el meu primer anàlisi va en aquesta línia. D’una victòria no per majoria però si tranquil•la, el PSOE ha passat a un empat quasi bé tàctic amb el PP, que porta una dinàmica d’anar arrencant dècimes dia rere dia. Aquest debat pot ser un punt d’inflexió, ni ZP és tan bo, ni Rajoy tan dolent.

No obstant això, ja m’aventuro a que el pròxim debat serà doncs del tot decisiu, i potser ZP ha volgut pujar les expectatives, justament perquè si Rajoy no està més per sobre que la seva actuació en aquest primer debat, estarà en una situació perillosa.

Jo de vosaltres aniria vigilant circumscripcions claus… Màlaga, Segovia, Cadis… tot sembla indicar que les eleccions es decidiran allí.

Els altres han dit

  1. Carles 26 febrer 2008
  2. Velez 27 febrer 2008

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *