Gràcies a Zapatero ara ja no corro amb el cotxe

Ho de d’admetre, quan el tripartit va instaurar el límit de velocitat a les entrades de Barcelona de 80km em vaig indignar una micona, és cert que després quan vaig fer càlculs tot va anar canviant, però la realitat és que anar a 80 en algunes entrades de la ciutat era un complert engorru, i no li acabava de veure el sentit a tot plegat. Jo era més aviat defensor d’un sistema variable, en que a les nits es pogué córrer més i durant el dia menys.

Llavors va arribar el govern dels millors, i d’una plomada va treure el límit a 80 d’alguns kilòmetres, però com era lògic, no de tots, ja que per exemple a les rondes és inviable anar a 120 amb les entrades i sortides que hi ha, a més de les baixades i pujades.

Tan se val, la qüestió és que arriba el govern Zapatero i ens limita la velocitat a les autopistes a 110 km, només són 10km menys, però realment, jo fins aquell moment era dels típics conductors que sense passar del límit dels 120, sempre anava a aquella velocitat. El meu cotxe, consumia entre 6-7  litres de benzina per cada 100 km. Llavors, al tastar que anar a 110 tampoc passava res, vaig començar a notar un cert estalvi, era molt poquet, però és notava, i així, remenant per la xarxa, a una web llegia que la millor velocitat per la relació consum/velocitat/temps era anar a 90km.

Des d’aquell dia sempre vaig entre 90-100 km, i la veritat, he notat molt el consum, que ha baixat a 5.4-6.1 litres per 100 km. A més, he notat moltes més millores, per exemple nervis, que ara en tinc menys conduint, també noto molta més tranquil·litat, no he d’anar tant pendent de qui m’ha de superar o no, i així, condueixo molt més pacíficament i redueixo i molt, els perills de possibles accidents. Fins i tot, gaudeixo més dels paisatges i em fixo en detalls que abans no.

Des d’aleshores, gràcies a Zapatero, he detectat que anant a 90-100 km de velocitat em sento molt còmode amb mi mateix, més tranquil, i redueixo el consum i les emissions de contaminació, tot plegat, una molt bona pensada per tornar-me més cívic, consumir d’una forma més responsable i limitar els accidents.

Gràcies ZP

Els altres han dit

  1. LaNdErX 8 abril 2011
  2. Velecito 22 abril 2011

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *