Espanya ocupa la 60a posició en el classificació mundial d’independència judicial

independència judicial de espanya

En aquests dies (setmanes) que parlem de la sentència del Tribunal Constitucional i observem amb cert enuig i preocupació la manca d’independència judicial que van mostrar els membres del tribunal així com els mandataris que no van renovar a aquests, m’ha arribat a les mans, un petit estudi el·laborat pel World Economic Forum (Fòrum Mundial Econòmic) sobre la independència judicial dels països al món.

Aquesta mena de classificacions són molt interessants d’observar, tant pel seu contingut com per les tendències que s’observen, d’aquesta manera, podrem veure que Espanya ocupa una grandíssima 60a posició, molt lluny dels primers països, i per sota d’alguns Estats dignes de menció, com per exemple Qatar, Gambia, Oman, Nigèria, o Botswana… el que dona una dimensió del món judicial espanyol, que fa simplement pena.

Si ens centrem en l’Europa desenvolupada, trobem que Espanya està en l’antepenúltima posició. Només Grècia i Itàlia estan per sota en independència judicial

El primer a la classificació a nivel mundial és Nova Zelanda, seguida per Suècia i Dinamarca. Tanquen la classificació Veneçuela, Paraguai i Costa d’Ivori.

No calen masses dades més per veure fins a quin punt Espanya està caient en qualitat democràtica fins a punts perillosos i sorprenens.

Algú ha dit

  1. Cristian 12 agost 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *