España al revés: corruptos y fascistas juzgan al juez

Aquest era el lema o crit, que unes 500 persones lluïen en la manifestació espontània que dijous es va formar davant de la seu del PP a Madrid en defensa del jutge Garzon.

Pots estar a favor o en contra d’aquest jutge, però realment, fins quin límits hem arribat, en el moment en que grups com Manos Limpias o la Falange, aconsegueixen que un jutge s’assegui en la banqueta dels acusats per investigar els crims del franquisme.

La reflexió és de nou com l’anterior entrada: un nou element per tenir en compte a l’hora de mesurar la qualitat democràtica que tenim en aquest Estat.

La meva indignació està creixent per moments, ha estat un dia dur, molt dur. Mentre veia les notícies poc a poc a la feina m’he sentit encara més decebut. Al migdia, la meva avia (era dijous i com cada dijous he anat a dinar a sa casa) estava alarmada al veurem tant nerviós. Ella estava encara més indignada, recordava amb temor i pena el franquisme, la guerra civil, i em deia, que ella ja assumia que aniria a la tomba sense que jutgessin als veritables criminals, i que si ella i alguns més parlessin de veritat, ens podrien explicar mil i una barbaritats que van passar.

La premsa internacional està encara sorpresa per tot plegat, el jutge que va intentar jutjar a Pinochet i que va fer avançar a nivell internacional tot allò relacionat contra els crims contra la humanitat, ara jutjat per voler investigar sobre els seus propis morts.

Avui un altre punt de desafecció, tant a la política com a Espanya. Jo no vull ser part d’un país així, no puc ser-ho, va en contra de tot el que penso, crec i sento.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *