Eslògans electorals

Per iniciar-nos en el meravellós món de les campanyes electorals, vull iniciar amb un post no gaire pesat, i que millor que esgrimir i comentar per sobre els meravellosos eslògans electorals dels diferents partits, que de ben segur, seran frases ben treballades i escollides, fruït de reflexions i treball meticulós… o no…

Convergència i Unió

Estimar Catalunya, governar bé

Sincerament és un tipus de frase que no entenc massa. A veure, la primera lectura que en faig és que si estimes a Catalunya governes bé. Doncs conec a més d’un del tripartit que s’estimava moltisim la terra i la cosa no ha acabat del tot bé. Ara de forma més seriosa: CiU intenta captar el seu sector tradicional, el de som catalans, vot nacionalista, i per altre ser abanderat del record d’un temps en que hipotèticament (potser no és cert) a Catalunya es governava bé, l’anomenat oasis català. Ja vorem com avança i es treballa l’idea.

Partit Socialista de Catalunya

Ningú farà més pels catalans” o el “Fets, no paraules

Si bueno, és la millor frase per amagar un candidat amb un carisma emblemàtic. La primera lectura és que es vol abanderar la lluita per la bona gestió, Montilla alias el reloj suizo, tot i que falla quan ens recordem del seu pas pel ministeri d’indústria. El Fets, no paraules, m’agradat molt, és una bona forma d’intentar no focalitzar el debat en el candidat, sinó en que podria fer. Curiós si més no.

Esquerra Republicana de Catalunya

Som com som

És el meu preferit, i segurament passarà a la història com l’intent més increïble de camuflar les cagades que al llarg dels darrers anys ha comès ERC. Tot i això és el que més m’agrada, realment m’agrada la gent que escapa del políticament correcte, que vol anar més enllà, que es mulla, encerti o no. De moment és el que més m’agrada, a més de tenir una línia positiva que caldrà vigilar.

Partit Popular

Sentit comú

Error, demanar sentit comú és demanar que es voti per qualsevol partit menys el PP. He de reconèixer que el Partit Popular està més aviat estancat a Catalunya. La campanya anti-catalanista que s’ha fet d’acoso i derribo des de Madrid i els atacs constants dels seus dirigents han enfonsat aquesta formació, que tot i ser segona en Espanya aconsegueix uns resultats patètics a Catalunya. Com no vigilin es transformaran en el cinquè partit, sent superat per Iniciativa

Iniciativa per Catalunya els Verds – Esquerra Unida i Alternativa

Govern d’esquerres

Bueno, que farem, curt i directe. De fet la campanya d’Iniciativa m’agrada i molt, és una política directe, l’únic partit que defensa el Govern del tripartit i que demana la reedició d’aquest per garantir el govern d’esquerres. Les enquestes no li donen mals resultats, i m’agrada que encara continuïn centrats en aconseguir un diputat a Lleida, tal i com era el seu objectiu en les passades eleccions. La coherència en política és un tresor que no sempre és troba.

Encara no sé que tema analitzarem demà, potser el polèmic video de CiU?, però si hi ha cap proposta ja sabeu on sóc…

 

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *