És possible la unitat catalana?

lopez tena, uriel beltran, joan laporta

Continuen els moviments dels diferents partits de cara a les eleccions al Parlament que tindrem a la tardor. De fet, continuen els moviments entre els partits extraparlamentaris, que busquen, de forma encertada, la millor forma de poder presentar-se a les eleccions.

És una discussió fàcil en el fons. La única oportunitat que tenen ara mateix, en termes electorals i si jo no tinc cap enquesta miraculosa en la meva possessió, és anar de la mà i presentar un cartell fort en totes les províncies.

De fet, la clau està justament en aconseguir un cartell fort en les províncies que no siguin Barcelona, ja que serà en aquestes, on si ja de per se costa molt menys (en número de vots) aconseguir un diputat, amb la baixa participació que s’espera, serà l’única oportunitat real de poder aconseguir representació parlamentaria.

Així que, si tot hagués de seguir un sentit lògic, tant Solidaritat Catalana com Reagrupament haurien de concórrer conjuntament a les eleccions, fent un front independentista a part d’Esquerra.

No cal que siguin el mateix partit, de fet, només cal que siguin una coalició electoral, tal i com ho és Convergència i Unió. L’important, en el fons, és aconseguir representació parlamentaria, i per això, cal sumar, no restar.

Algú ha dit

  1. LaNdErX 13 agost 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *