Els toros, subvencions i nul interés

toros no en catalunyaLa polèmica dels toros a Catalunya ha fet saltar guspires pels defensors d’un i altre bàndol. Tot i això, ens deixem de banda unes dades que són prou importants: les econòmiques.

A la dada de que cada dia menys gent va als toros en Catalunya, podríem anar encara més lluny, i comprovar com les darreres dades permeten saber que un 40% dels recursos que reben els empresaris de la industria del toro són per part de subvencions públiques.

De fet, la dada sorprenen és que els toros representen 500 milions d’euros cada any en ajudes, que es gasten en el foment i la projecció d’aquests. La Comunitat de Madrid, per exemple, ha gastat de forma directa aquest any 8 milions d’euros.

El més sorprenen de tot, és que els mateixos productors no volen un canvi, de fet és neguen a ell. Volen continuar igual, perquè amb les subvencions de totes les administracions públiques, tenen més ingressos que si es dediquessin a la producció de carns.

Però la dada que és més aclaridora, és que segons l’empresa Gallup, al 2006 el 70% de la població d’Espanya tenia nul interès sobre els toros, i només un 20% en tenia algun interès.

Per tant, la reflexió és que fora del debat identitari, els toros també són una carrega econòmica bestial, que supera a molts altres aspectes on si es podria gastar els diners. Cal doncs, un debat molt més seriós sobre els toros, sobre tot en l’aspecte econòmic.

La conclusió és que, tot i la prohibició, Catalunya continuarà pagant toros, mitjançant l’espoli fiscal al que s’està sotmès per part d’Estat.

Els altres han dit

  1. LaNdErX 2 agost 2010
  2. gemma 2 agost 2010
  3. Velecito 2 agost 2010
  4. LaNdErX 3 agost 2010
  5. Enric 12 agost 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *