ElPeriodico nou paladí de la llibertat d’expressió

Quan ho vagi llegir ahir a la nit al diari virtual ja em va sobtar i molt, però quan ho he vist aquest matí ja m’ha semblat de riure.

Resulta que ElPeriodico esgrimint l’argument de que la llibertat d’expressió està per sobre de tot ha fet publiques enquestes, cosa no permesa a tants pocs dies de les eleccions, aprofitant el seu filial ElPeriodic d’Andorra.

A la gent de El Periodico algú els hi hauria de dir que hi ha països molt més desenvolupats democràticament que no permeten les enquestes durant tota la campanya electoral. No és per a que només les elits hi tinguin accès, és simplement per a que la població durant uns dies es centri en les propostes i arguments dels candidats, i no en qui va guanyant o qui perdent.

A vegades els mass media s’erigeixen com l’únic estament on hi ha llibertat d’expressió, com si la resta de formes de comunicació no servisin per a res.

Potser per la nostra poca cultura política els directors de El Periodico no entenen que els ciutadans, per uns dies, volem sentir propostes i arguments, no números enllatats i enquestes mal fetes (perquè això és un altre, la meravellosa enquesta que pública El Periodico està realiutzada sobre 600 persones, i té un error de quasi bé el 5%, el que vol dir que no es creible en cap moment, no entenc com poden dir que hi ha empat tècnic, si només a partir de 1200 persones enquestades podem parlar d’alguna cosa decenteta).

Per tant, el meu ple rebuig a aquest tipus de periodisme de bandereta per cridar l’atenció. Després es sorprenen de perquè la gent marxa corrents de El Periodico i va a diaris més seriosos com La Vanguardia o El Pais, normal, ells si que entenen el valor de la informació i el seu paper informatiu en una campanya electoral.

Els altres han dit

  1. NANDO 7 març 2008

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *