Eleccions al Regne Unit

Cada vegada m’estic trempant més amb les eleccions a Regne Unit, i és que la campanya dels british està donant molt de sí.

Durant el debat, va aparèixer la figura del líder dels liberals, que amb un missatge molt divertit, va aconseguir guanyar-se a l’electoral. Bàsicament, va dir allò famós de “mentre els dos és barallen, jo sóc el veritable canvi”. Ja sabeu, que al Regne Unit, conservadors i laboristes s’estan barallant per veure qui dels dos representa més el canvi.

Fet i fet, les enquestes donen un empat tècnic entre laboristes i liberals, per primera vegada des dels temps de…. de…. la reina Victoria?…. els liberals tenen opcions a governar. Tot i que clar, amb el seu sistema electoral de majories, tenir un 30% dels vots no vol dir res, i els conservadors, a poc que puguin ficar la cinquena en els pocs dies que queden de campanya, poden assolir els 300 diputats que atorguen la majoria.

Tot i això, algun canvi si que s’està veient, per exemple, tots tres partits proposen un canvi en el sistema electoral. Això ja és un primer pas, de fet, estem parlant de tres partits, així que si per una cosa ha servit aquesta campanya és per trencar el sistema bipartidista.

Per suposat, tot són quimeres, ja que fins que es tanquin les urnes i es recomptin els vots tot és ficció, però de moment, aquí un que ja està xalant amb la campanya, i que seguirà amb més interès de l’habitual el procés electoral.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *