Vota a qui et roti

Aquest tema sol posar-me dels nervis. Aviam, tots els vots són sempre útils, en tant que una democràcia mesura la seva qualitat entre d’altres factors pel seu percentatge de participació.

A la gent en temps electorals se’ls tracta com si fossin imbècils, i a vegades per la infecció dels mass media i dels nostres àmbits relacionals acabem entrant en una mena de paranoia esquizofrènica que ens porta a fer afirmacions i accions estúpides que no faríem en condicions normals.

Per exemple el votar als dos partits grans perquè la resta de partits no són útils. Cal recordar que el nostre sistema és parlamentari, per tant nosaltres els pobres electors no votem a un President, sinó a una cambra legislativa que escollirà i recolzarà un Govern.

Justament per aquest bipartidisme asimètric que tenim muntat, els partits minoritaris es tornen prioritaris en el Congreso, ja que són ells els que poden decantar cap a una o altra banda el resultat final, tant del Govern com de les lleis que vulgui aprovar en el Congreso.

De fet, la forma més activa d’aconseguir que els Governs es mullin és votar partits minoritaris. Estem parlant d’un empat tècnic entre PP i PSOE, per tant Esquerra amb que tregui només la meitat d’escons que va treure en les anteriors eleccions serà vital per a recolzar el govern i podrà esdevenir més influenciable en el Govern i les lleis que ara mateix. Aquest cas és pot extrapolar al tercer partit en el Congreso, que és CiU, sense cap mena de dubtes serà qui realment guanyarà les eleccions, al ser la peça clau de governabilitat durant la legislatura.

Així que si us plau no us comporteu com estúpids, aneu a votar i voteu a qui us roti, al candidat que us mola més, el partit minoritari de torn que tot i tenir 2 escons al Congreso fa discursos coherents i que et molen.

Vota a qui et roti, que el teu vot serà útil, els hi agradi o no.

Els altres han dit

  1. LaNdErX 7 març 2008
  2. LaNdErX 8 març 2008

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *