El canvi i el canvi real

sí ministre

Per la percepció d’un simple observador, sembla que els dos grans partits d’aquest nostre país, estan embarcats en una lluita fratricida per apoderar-se del concepte “canvi” en la campanya de les pròximes eleccions al Parlament.

Mentre CiU pràctica “el canvi” el PSC pràctica “el canvi real”. Curiosament, tot plegat em recordava un capítol de la genial serie Sí, primer ministre, en la que justament parlaven, després un capítol amb tot l’habitual d’anades i vingudes d’aquesta serie britànica, sobre de quina forma havien de presentar un comunicat del primer ministre per la tv sobre una nova llei.

L’assessor del primer ministre li deia que, si el que volia era anunciar molts canvis però que en realitat no faria res, posarien un decorat modern, amb moltes referencies al canvi, i que en el discurs no pararia de parlar d’això, del canvi, de les noves oportunitats i de com serie de magnific tot després. Però que si enlloc d’això el que volia era canviar realment les coses, ficarien un decorat antic, sobri i tradicional, i en el discurs parlarien de tranquil·litat, de processos i de normalitat.

Tot plegat, em recorda molt a les campanyes de CiU i del PSC, ja que en el fons, cap dels dos volen canvis. El PSC, un partit sense ideologia, l’únic que vol és que tot quedi igual a les eleccions, per poder optar a governar de nou. Per la part de CiU, també no volen canvis en les tendències, juguen constantment al el ho canviarem tot però no canviarem res, perquè ni ells mateixos saben que volen més enllà de governar.

Conclusió: que todo cambie para que no cambie nada

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *