El bipartidismo avanza y el mundo se acaba

050307-bipartidismo.jpgDoncs no m’agrada, no m’agrada el bipartidisme, perquè no només significa que tot és blanc o negre, sinó que un s’ha d’imposar a l’altre. Si una cosa ha fet diferent a Catalunya i ha propiciat que tinguem un ambient molt més ampli de llibertats i opinions és justament el nostre sistema de partits i la nostra tradició pactista.

És simple, en el moment en que saps que per governar potser hauràs de pactar amb algú altre, en la campanya no caus en l’insult ni l’atac a saco cap a ell, intentes apropar posicions i fins i tot crear complicitats.

Això és molt bo per la democràcia en general. Em sorprèn que hi hagi gent que s’omple la boca parlant sobre allò de més mitjans de comunicacions significa més llibertat i més punts de vista, però després surten a la TV parlant sobre el retroceso de los nacionalistes.

Siguem clars, en aquestes eleccions els nacionalistes s’han anat a la merda justament pel vot útil, per una legislatura tan crispada que per damunt de tot l’únic que volíem era un Govern que ens la fotés però amb un somriure, estàvem farts, no volíem al PP.

Sinó, aviam que m’explica de forma lògica la victòria del PSC a Catalunya i Pais Basc.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *