Davant la crisis… hibernació

Hibernació

La crisis és un primer moment va ser bancaria, com no podia ser d’un altra manera es va convertir en una crisis econòmica més global, que a l’Estat espanyol ha derivat també en una crisis social de les més importants que hem patit en els temps contemporanis. Però aquesta crisis ha evolucionat, i de fa uns dies sento com ja estem també en una crisis personal com individus considerable.

A nivell global, es pot palpar cada dia a la televisió, als reportatges o simplement als diaris. Alguns exemples, de totes formes, et fan caure en una tristor bastant considerable, per exemple el 30 minuts del passat dissabte, on es parlava d’Alemanya i el seu mega sistema laboral que els havia portat a l’abundància, i de com aquell món feliç no ho és tant, en concret, el retrat d’un home que havia arribat al nivell més baix de la societat alemanya, em va tocar molt. També hem va colpir molt, quasi acabar plorant, el reportatge de Jordi Evole sobre el drama de l’atur, penso que els seus reportatges són molt interessants, tot i que a vegades tenen un sentit de populisme que no m’acaba d’agradar, tot i que és pur defecte professional meu, tot i així, els casos de persones de 50 anys que no trobaven feina i que no tenien intenció de trobar-la em va cridar i ferir molt.

Això són simples exemples, després el dia a dia et dona més motius, per exemple, parlant amb gent, t’adones que tothom està igual, que no interactua, que ha baixat el seu nivell de socialització, que ja no surt, queda, parla tant com abans, no és que hagi abandonat a tothom, simplement hi ha com una voluntat d’hibernar, de deixar passar el temps, amb tant de pessimisme, tantes mentides per part del Gobierno i tanta crisis, potser és el que toca. Curiosament, aquesta actitud és del tot desencertada, perquè justament, el callar, el no lluitar i protestar ara, és el que portarà a que ens facin la següent retallada en el poc que queda de bo en d’aquest Estat.

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *