Consulta independentista a Sabadell

Cinquena tanda de consultes, però aquesta vegada, només una protagonista: Sabadell. Unes 39 taules preparades per a que els ciudatans i ciudatanes de la considerada segona ciutat de Catalunya puguin dir la seva sobre la independència de Catalunya. De moment, un 7% dels votants ja ho ha fet de forma anticipada.

Que s’hagi pogut realitzar la consulta a Sabadell penso que és una demostració més de que es pot avançar cap a la independència en ciutats on es considera un tema tabú. Per això, cal seguir amb bastant d’interès el que està passant avui a Sabadell, ja que tot i que no és el mateix, pot dir-nos pautes sobre com serien les consultes en ciutats del cinturó industrial de Barcelona on tradicionalment el fet independentista s’ha vist com quelcom folklòric però no un moviment real i majoritari.

També ens podem trobar amb un alt percentatge del no, el que seria de fet un èxit de la consulta, ja que demostraria que aquesta tema també mobilitza a aquelles persones que no volen modificar l’actual status quo de Catalunya amb Espanya, i tindríem una radiografia encara més pròxima.

Fet i fet, i a l’espera dels resultats per poder analitzar-ho més profundament, el que està fora de dubte, és el creixement exponencial que en els darrers anys està tenint el independentista a Catalunya. Les consultes independentistes, el Tribunal Constitucional, l’espoli fiscal i les mateixes polítiques del govern centrals versus Catalunya, són motius de pes per explicar aquest augment, però també podria ser donar pel cansament general amb la política i els polítics.

La independència no ho solucionaria tot
, però el ciutadà mig, en tota aquesta crisis i veient de prop les eleccions, entén que corruptes per corruptes, la democràcia catalana està un punt per sobre en qualitat que l’espanyola, i això, quan les notes són tan baixes, és or.

Els altres han dit

  1. cervera 3 juny 2010
  2. Velecito 3 juny 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *