Conèixer Catalunya

eix transversal a les oluges

Una de les coses que més m’arriben a sorprendre dels catalans, és el poc coneixem que arribem a tenir del nostre propi territori. Aquest neguit, o aquestes ganes de conèixer territori no l’havia tingut massa disparat, fins que vaig començar a fer muntanya, va ser llavors quan poc a poc, pujant muntanyes rere muntanyes, em vaig adonar que Catalunya era molt més que l’Àrea Metropolitana, i que justament, que des dels cims de les muntanyes de Catalunya es podia veure un univers increïble, ple de màgia, colors i sobretot persones.

És curiós, perquè de ben petit si que anava a visitar Catalunya cada dos per tres amb els pares, ara cap a la Vall de Camprodon, ara cap a els Pallars. Però vas creixent i cada cop tens menys ganes de sortir, i de cop t’adones que l’únic que fas és anar a visitar Barcelona, i això de tant en tant, perquè només surts i poca cosa més, o la típica visita a la muntanya de Montserrat per estrenar cotxe.

La reflexió és, que després tenim visions molt irreals de Catalunya, i justament ens pensem que l’Àrea Metropolitana i la seva gent és la Catalunya real. Evidentment ells també són catalans, no ho dubto, però la Catalunya real és un altra, basada en altres termes, i és la gran majoria del territori.

Us animo doncs, a sortir de l’ou i descobrir aquest país nostre

Els altres han dit

  1. Carles 14 octubre 2010
  2. LaNdErX 8 març 2011

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *