Como se elabora una ley electoral?

Qui diu que la política catalana no ens dóna exemples pràctics de bona governança? En el cas de les negociacions de la nova llei electoral catalana, els exemples i els ensenyaments estan sent diversos i variats.

Catalunya no té llei electoral, encara ens estem regint per ves a saber quin sistema dels anys de la transició. El fet diferencial aquí és evident, la resta d’autonomies ja en tenen una pròpia. Perquè nosaltres no?

Podria fer el discurset sobre que depenen el sistema beneficies a uns o altres, i és cert, i que el sistema electoral realment predisposa el concepte nacional, però això són bajanades. El que realment importa és la gran lliçó democràtica que els nostres governants ens han donat. És de manual.

  • Si un tema no vull tractar-ho encomano una comissió d’experts, que després de molt enraonar i analitzar em donen una proposta de  50 punts.
  • Com cap dels  50 punts m’acaben de fer el pes munto una comissió parlamentaria que discuteixi els punts
  • Al cap de tres mesos s’han posat d’acord sobre uns 5 punts, alguns d’ells vitals, com per exemple que cal destinar un dia a votar, que ha d’haver una campanya electoral, i que s’han de presentar partits.
  • Després d’un mes més, s’adonen que les eleccions estan ja a sobre, i que millor deixar-ho tot per després d’aquestes, ara no caldria trasbalsar-ho tot

I així és com(no) es redacta una llei electoral, i es deixa tot igual, sense canvis, més que res, perquè arribat el cas algun partit podria arribar a mirar pel país i no pels seus propis interessos, i tampoc cal ara trencar amb aquesta bonica tradició catalana de fotre el que cadascú vol sense pensar en els demés.

Amb tot, avui he anat a comprar la T10 i ja he notat la pujada de preus… de moment, només em queda visitar aquesta web, i tenir una micona d’esperança, la idea d’una llei electoral com a regenrador de la vida política del nostre país és súbtim, llastima que no siguin bons temps per als sommiadors…

Algú ha dit

  1. Diego 7 gener 2010

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *