Catalans contra Napoleó

Que la TV3 té coses molt bones no és cap novetat, però en aquesta Diada del 2010 ens ha tornat a sorprendre amb un seguit de molt bons documentals. Però la sorpresa és que dos d’ells han estat presentats pels dos Presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall.

És simplement un goig veure com hem tingut uns governants d’aquesta talla. Podríem estar d’acord o no en les seves idees i polítiques, però el nivell cultural i històric que els dos tenen és innegable, i de fet, és simplement un privilegi veure com analitzen i opinen.

En una època en que sembla que la “classe” política lluita per no aconseguir un 0 en nivell cultural i política, és un sospir trobar-nos amb aquests dirigents,

El documental, que us enganxo de la TV3, està molt bé, ja que utilitza la interpretació com també fonts primaries de l’època, que donen una visió interessants de la guerra.

Vull destacar un moment del documental, en que els francesos fan un informe a Napoleó, sobre quin és el parer dels catalans sobre la seva pròpia voluntat nacional. En ell, els francesos admeten que ni els propis catalans saben que volen, ja que odien tant a espanyols com francesos, però no tenen la valentia ni tam,poc es veuen capaços per iniciar un camí independent. Hi ha coses doncs, que no canvien.

Gaudim del documental:

http://www.tv3.cat/videos/3082131

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *