Anàlisi territorial de les eleccions

Amb el tema del canvi d’aspecte del blog no he pogut posar-me a escriure tot allò que volia referent a aquestes eleccions, no obstant això, faré un petit anàlisi gràfic de la situació. Els números tothom els coneixem, així que anirem a dades molt més interessants. La primera un petit mapa dels resultat per comarques.

Són resultats bastant interessants d’analitzar, ho reconec, així que, sense més demora, comencem:

comarques-2006.JPG

Com vegeu, CiU (els de blau) han arrasat literalment en totes les comarques menys tres, curiosament les del cinturó industrial de Barcelona, tradicionalment més fidels al PSC, tot i així, a la comarca de el Barcelonès quasi tenim una sorpresa increïble de CiU, que com vorem, va aconseguir imposar-se a Barcelona capítal.

eleccions-2006.JPG

Ara ja en municipis, i més concretament a Barcelona, podem observar CiU també va arrasar considerablement, tot i que amb alguns detalls, ja que alguns municipis se’ls emporta el PSC, sobretot zones amb marcada població immigrant dels anys 60-70, destacar que a Barcelona capital va guanyar CiU, l’Hereu caldrà que tingui cura de les seves polítiques si no vol una sorpresa d’aquí uns mesos. Destacar Olost i Sant Jaume de Frontranyà on va guanyar ERC, l’únic partit que va aconseguir trencar el bipartidisme CiU-PSC.

eleccions-2006-lleida.JPG

A Lleida más de lo mismo, una trepidant avantatge per a CiU, que quasi bé és homogènia, Alfest i Fulleda salven el bipartidisme.

girona.JPG

A Girona Vall-llobrega i Celrà trenquin el binomi, la resta és una pallissa impactant de CiU a tot el territori.

tarragona.JPG

Per últim Tarragona, que potser és la zona que més m’atrau i on caldrà fer un anàlisi més detallat. Com podem observar el territori està disputat, i no sabria dir ben bé qui ha guanyat, bueno, CiU amb un quasi bé 32% és el guanyador, però la distribució territorial varia.

Conclusions: CiU va guanyar en totes les circumscripcions i realment és el partit amb més presència a tot el territori català, no obstant això, el nostre sistema és molt més democràtic que això, i també deixa estar al Parlament a les opcions que quedin per sota del més votat, sinó ja us podríeu imaginar el Parlament que tindríem i la poca diversió que ens donaria. Una altra conclusió seria el pes tan gran que té la zona metropolitana en nombre de vots i per tant en escons, sinó no s’explica els escons del PSC. També destacar la marginalitat del PP i d’IC a l’hora de constituir majories, no és que ERC sigui dominant, però si aconsegueixi guanyar en alguns pobles, cosa que els altres dos no fan.

Algú ha dit

  1. Mauro 10 novembre 2006

Algú ho havia de dir

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *